Кварц – символика и значение

Бижута изработени от кварц:

Кварцът влияе много положително да дишането и като цяло на белите дробове на човека, който го носи! Носейки кварц, намалявате шанса от простудни заболявания. Също така кварцът привлича любовта в живота, носи благоденствие, късмет  успех и материално благополучие. Помага за активизиране на мисловните процеси и въображение.

Кварцът е един от най-древните камъни, които са имали силно присъствие и значение в живота на хората. Преди време хората са смятали, че именно кварцът влияе върху съдбата на човека в положителна насока. Кварцът има пълен спектър от магически свойства за абсолютно всички знаци на зодиака и всички случаи на живота.
Чистият кварц е прозрачен и безцветен като вода. Той има много разновидности в различни цветове: розов кварц, опушен кварц, зелен кварц, кафяв кварц, син кварц. Разновидности на кварца са котешко, тигрово и соколово око. При облъчване кварцът придобива лилави отенъци.

Счита се, че вода, която е стояла върху кварц оказва целебно и стимулиращо действие на организма на човек. Животворната изворна вода минава през пластове кварц. Кварцът пречиства пространството между нас и ни отваря врати за нови приключения и емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *